Jakość

Nagrody

Zakład Masarski Jan Myśliwiec został laureatem tytułu POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2010 - Kiełbasa Śliwicka Firmowa produkowana jest na podstawie starannie opracowanej firmowej receptury, z najwyższej jakości mięsa wieprzowego i wołowego z dodatkiem naturalnych przypraw. Kiełbasa poddawana jest specyficznej obróbce termicznej oraz procesowi wędzenia, dzięki któremu uzyskuje swój wyjątkowy smak i aromat.





Ekologicznie czysty surowiec

Od początku istnienia zakładu przywiązujemy ogromną wagę do jakości oferowanych wyrobów. O wysoką jakość dbamy już na etapie pozyskiwania surowca. Lokalizacja przedsiębiorstwa na terenie Borów Tucholskich, daje nam możliwość pozyskiwania mięsa do produkcji z ekologicznie czystych terenów. Współpracujemy ze sprawdzonymi dostawcami trzody i bydła, są to głównie miejscowi rolnicy.

Bezpieczeństwo i ekologia

Międzynarodowe systemy kontroli

W trosce o bezpieczeństwo naszych klientów w zakładzie wprowadzono systemy kontroli jakości HACCP, GHP oraz GMP. Dodatkowo nad całym procesem czuwają fachowcy z wieloletnim doświadczeniem w produkcji.

Zakład posiada własną oczyszczalnię ścieków. Siedziba przedsiębiorstwa zlokalizowana jest z dala od dużych aglomeracji i dróg tranzytowych w bezpośredniej bliskości łąk i lasów. Proekologiczna produkcja i minimalizacja emisji szkodliwych odpadów pomaga zachować nieskazitelną czystość Borów Tucholskich.


Przetwórstwo i skup dziczyzny

Korzystne położenie zakładu na terenie Borów Tucholskich oraz dostatek zwierzyny łownej skłoniło nas do uatrakcyjnienia oferty także o mięsa kulinarne i wyroby produkowane wyłącznie z dziczyzny.

czytaj więcej

aktualności

PUNKTU SKUPU I ROZBIORU DZICZYZNY

Z przyjemnością informujemy, że zakończyliśmy inwestycję polegającą na budowie PUNKTU SKUPU I ROZBIORU DZICZYZNY.

czytaj więcej

© 2010 Zakład Masarski, Jan Myśliwiec, Śliwicetłumaczenie: Przemysława Szulczyk, produkcja: papio.pl